MinAksjon menuMinAksjon menu
BryllupsPresang MinBursdag MinAksjon
Juridisk rådgiving til ofre for konflikten i Colombia. Foto: Stina Perea Valle
Hjelp til internflyktninger

Misjonskirken Norge

Colombia er det landet i verden med flest internflyktninger. Vi vil være med å forvandle en bydel hvor mange av dem holder til.

Så mange som 6,3 millioner colombianere er drevet på flukt i sitt eget land. Mange av dem lever under svært vanskelige forhold. Årsakene til at familier drives på flukt er komplekse, men særlig skyldes det geriljavirksomhet, kriminalitet og trusler. De fleste internflyktningene flytter inn til de store byene, hvor de slår seg til i utkanten på ulovlige bosetningsområder. Mange av familiene har en kvinne som eneforsørger.

I bydelen Granizal bor det 20 000 mennesker. Dette er Colombias nest største bosetningsområde for internflyktninger. Området ligger i kommunen Bello, men politikere og byråkrater i kommunen ignorerer dem fullstendig. Prosjektet "hjelp til internflyktninger" ble startet her i 2013 og ledes av Maria Cristina Monsalve (bildet).

Vi tror at målrettet og strategisk innsats over tid for denne befolkningen skal bringe håp og bedre livsvilkår i lokalmiljøet. Hjelp til internflyktninger Gjennom dette prosjektet forsøker vi å hjelpe familier i et avgrenset geografisk område til å bedre sine leveforhold. Vi vil hjelpe innbyggerne til å gjøre krav på sine rettigheter, slik som tilgang på helsetilbud og utdannelse. Gjennom nettverksbygging og strategiske allianser tror vi også det er mulig å få til positive endringer i området sammen med lokale myndigheter.

Ressurser:

Se FILM fra arbeidet (spansk/engelsk tekst)

Se flotte bilder fra prosjektet her.

Les mer om prosjektet her og her.

 

Din gave har betydning. Støtt dette prosjektet med en pengegave allerede nå. Takk for gaven som du gir!

INNSAMLINGSMÅL 2016: 200 000,-

 

Organisasjonen bak prosjektet

Misjonskirken Norge

Misjonskirken Norge er et kirkesamfunn bestående av om lag 90 frie menigheter. Misjonskirkene kjennetegnes av iver for fellesskap og enhet, misjon og diakoni lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Misjonskirken UNG er en selvstendig barne- og ungdomsorganisasjon med tilknytning til Misjonskirken Norge.
Kontaktinformasjon
Kontakt e-post:post
Telefon:+47 23 32 57 50
Adresse:
Chr. Krohgsgt. 34
0186 OSLO
Norge
Kampanjer som støtter dette prosjektet
Shalom Granizal, Colombia
Shalom Granizal - vær med å hjelp internflyktningene i Colombia! Våre gaver kommer godt med!
Kampanjeeier
Valen, Gordon
Innsamlet beløpkr 1100,00
Julekampanje 2013 til Colombia
Colombia: De er fattige og har mistet sine hjem og bor i midlertidige brakker. Nå gir Maria (bildet) og medarbeidere i prosjektet veiledning og hjelp for at de skal få et bedre liv. De trenger din jul...
Kampanjeeier
Filberg, Trond
Innsamlet beløpkr 1400,00

© All rights reserved.

Powered by Cornerstone